2016. dec 18.

Excel Jukebox - Játék!

írta: ExcelGergely
Excel Jukebox - Játék!

Sokat gondolkodtam azon, hogyan lehetne a két hobbimat - a zenélést és az excelt - kombinálni, de végül sikerült!

Szeretném, ha ti is osztoznátok velem ebben a sikerben, ezért egy játékra invitállak benneteket.

Első lépésként le kell töltenetek egy excel fájlt. Ez a fájl tulajdonképpen egy zenelejátszó, ami a klasszikus kottaolvasás ötletén alapul. Ha letöltöttétek, menjetek végig ezen a pár egyszerű lépésen:

  • kapcsoljátok be a hangfalat, adjatok rá hangot
  • nyissátok meg a fájlt
  • ha rákérdez az excel, akkor engedélyezni kell a szerkesztést, illetve a tartalmat
  • csak azokat a cellákat módosíthatjátok, amelyek sárga színűek

 A játék menete a következő:

Az ExcelNeked Facebook oldalon minden játéknap egy-egy hangot posztolok egy kottából. A posztokban a hangokat a cellák "címeivel" fogom megadni, vagyis pl. C6-os cella. Mint minden kottában, itt is lesznek hangok és szünetek. A hangokat "x" karakterrel, a szüneteket pedig "_" karakterrel fogjuk jelölni. Így naponta egy-egy hanggal (vagy szünettel) közelebb juttok a megoldáshoz, ami a dal címe lesz. Miután beírtátok a megadott karaktereket a megadott cellákba, nyomjátok meg a PLAY gombot, és a fájl lejátssza az addig beírt kottát. Ha rájöttetek a dal címére, akkor nincs más dolgotok, csak elsőként kommentelni a helyes megoldást a legutóbbi poszt alá, és egy ExcelNeked bögre a jutalmatok! :)

Hajrá-hajrá, játékra fel!

ui.: Előfordulhat, hogy valakinél nem működik a fájl, mert nem volt lehetőségem az összes excel és windows verzióval tesztelni, azoktól előre is elnézést kérek. :(

Szólj hozzá